Комисията по външна политика на Сената на САЩ прие резолюция, с

...
Комисията по външна политика на Сената на САЩ прие резолюция, с
Коментари Харесай

Комисия на Сената на САЩ: Русия извършва геноцид над украинския народ

Комисията по външна политика на Сената на Съединени американски щати одобри резолюция, с която признава дейностите на Русия против Украйна за геноцид над украинския народ, съобщи съветската версия на " Свободна Европа ".

Документът осъжда Русия " за осъществяване на актове на геноцид против народа на Украйна " по време на военната инвазия и призовава Съединените щати и съдружниците да продължат да поддържат държавното управление на Украйна, както и " да организират следствия, ориентирани към изправянето на виновните за тези ужасни закононарушения. "

Резолюцията приканва президента на Съединени американски щати Джо Байдън да наложи наказания по " Закона Магнитски " против персони, забъркани в геноцида.

Автори на резолюцията, наред с други, бяха демократите Бен Кардин (той управлява Американската хелзинкска комисия) и Ричард Блументал, както и републиканските сенатори Линдзи Греъм и Джим Риш.

" С дейностите си Путин сподели доста ясно, че задачата му е да постави завършек на съществуването на украинския народ. Лично съм виждал доказателства за неговата свирепост в Ирпин и други региони на Киевска област ", сподели Риш.

Международният углавен съд проверява военните закононарушения в Украйна.

Русия отхвърля нейните военни да са убивали цивилни. Разпространението на информация за убийствата може да заплаши с наказателно гонене по публикацията за имитации за армията.

По-рано, по отношение на съветската военна инвазия в Украйна, парламентите на няколко страни по света оповестиха Русия за спонсор на тероризма или терористичен режим. Същата резолюция утвърди и Европейският парламент. Подобни документи към този момент няколко пъти са внасяни в Конгреса на Съединени американски щати, само че нито един от тях към момента не е признат.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР